•Wegenwerken Sassenhout•Openluchtfilm Daens•Vrije plaatsen watersportdriedaagse•Ster der Kempen en Grote prijs van de Solidariteit•Heropstart werken Vorselaar Noord•Kempen kookt

Wegenwerken Sassenhout
Op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 augustus 2011 zullen er asfalteringswerken uitgevoerd worden in de Dennenlaan en op het Sassenhout. Die wegen hadden de laatste jaren erg te lijden onder het vriesweer.

Onze diensten planden speciaal deze werken in tijdens de zomervakantie, om zo weinig mogelijk mensen te hinderen. In Dennenlaan/Sassenhout zal tijdens de duur van de werken enkel doorgaand verkeer mogelijk zijn vanuit het centrum richting Poederleeseweg/Sassenhout/Herentals. Verkeer naar of uit de Proosthoevebaan zal niet mogelijk zijn. Ook de Proosthoevebaan zal afgesloten zijn voor alle verkeer ter hoogte van het kruispunt met het Sassenhout.

Komende van Herentals of Lille zal u de omleiding moeten volgen. Wij verontschuldigen ons voor de hinder die u van de werken zou ondervinden. De gemeente doet er alles aan om samen met de aannemer de duur van de werken te beperken.

Openluchtfilm Daens
De openluchtfilm op het verkeersvrije marktplein wordt stilaan een traditie waar jong en oud naar uitkijken. Deze zomer vertonen we de Vlaamse klassieker ‘Daens’.
 
Michaël Pas en Jelle Cleymans komen naar Vorselaar! Jelle (bekend van o.a. Thuis, Ketnet en Spring) speelde hetzelfde personage in de musical ‘Daens’ als Michaël Pas (bekend van o.a. Kuifje, Kulderzipken, Code37) in de film.
 
Toegang vanaf 20u30, start interview om 21u30, start film omstreeks 21u50-22u.
 
 
Vrije plaatsen watersportdriedaagse
Deze zomer organiseert sportdienst Vorselaar i.s.m. sportregio Kempen 3 keer een keitoffe watersport-3-daagse in het Zilvermeer te Mol voor 10 tot 14 jarigen. Voor de driedaagse van 1-2-3 augustus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf snel in!
 
 
Ster der Kempen en Grote prijs van de Solidariteit i.p.v. Ronde van Antwerpen
Op zaterdag 13 augustus staat Vorselaar opnieuw in het teken van de wielerkoers.
De ‘ster der kempen’ is een wielerwedstrijd voor juniores met een ronde van 47 km (langs Wechelderzande, Lille, Gierle, Tielen, Poederlee, Herentals (Watervoort), Poederelee en via Lille terug naar Vorselaar) plus tien plaatselijke ronden van elk 6,6 km.  Deze wedstrijd is er gekomen ter vervanging van de rit van Ronde Van Antwerpen.
 
In de voormiddag is er de Grote Prijs van de Solidariteit voor wielertoeristen met een ploegenklassement. Alle opbrengst gaat naar het goede doel: de deelnemers staan het prijzengeld af en hun inschrijving wordt verdubbeld door de organisatoren om te schenken aan GVT De Troon voor de aankoop van een duofiets.
 
Hou deze dag rekening met plaatselijke omleidingen en pas uw snelheid aan. Dank voor uw begrip.
 
 
Heropstart werken Vorselaar Noord
Aanstaande dinsdag, 2 augustus, vatten de werken aan Vorselaar Noord opnieuw aan. Mogen wij vragen om terug het plaatselijk verkeer in de wegen te respecteren?
 
Er is bovendien een tijdelijke glasbol voorzien op de hoek Klissenhoek/Niemandshoek. Inwoners uit Vorselaar Noord hoeven daarvoor niet langer de omleiding naar het centrum te volgen.
 
 
Kempen kookt!
Kempenaars feesten en eten graag, of niet soms? Maar vroeger ging dat wel anders dan nu. Wat aten die hardwerkende Kempense boeren eigenlijk elke dag, of wanneer het eens feest of kermis was? Verschilde dat van de stadsbewoners? Hoe werd er gekookt? Welke gerechten en producten zijn typisch Kempens?
 
Kempen kookt! en Erfgoedcel Kempens Karakter zoeken verhalen, materiaal en mensen die een beeld geven van de Kempense eetgewoonten. Kent u bijvoorbeeld iemand die kan vertellen hoe en wat er een tijdje geleden gekookt, gebakken of gebrouwen werd? Of wat er tijdens feestdagen op tafel kwam?
 
Heeft u nog foto’s en filmpjes over Kempenaars die koken, feesten of eten en drinken? Kan u ons aan menukaarten, recepten en kookschriftjes helpen? Materiaal dat u uitleent, krijgt u natuurlijk terug, eventueel nadat er een digitale kopie van is gemaakt.